Koud he, vannacht gaan we hier logeren hoor. Ja dat is prima graag met ontbijt buiten :-)
vrijdag 25 januari 2013
zaterdag 29 december 2012
Planetarium rond Oud en Nieuw
Zin in een Arrangement? Rond Oud en Nieuw is het erg leuk om het Planetarium te Franeker te bezoeken. Tot en met 6 januari 2013 is hier de Kerstexpositie 'De Ster van Bethlehem' te zien. In aanvulling op de normale openingstijden is het
Planetarium ook geopend op maandagmiddag 24 en 31 december 2012 !!
Met twee overnachtingen, een stadswandeling door Franeker en diner bij Noflik Easterein is het Cultuur Planetarium Arrangement een aanrader voor deze tijd van het jaar.
zie: http://www.planetarium-friesland.nl/welkom.html
zie:http://www.despieker.eu/arrangementen.html
Met twee overnachtingen, een stadswandeling door Franeker en diner bij Noflik Easterein is het Cultuur Planetarium Arrangement een aanrader voor deze tijd van het jaar.
zie: http://www.planetarium-friesland.nl/welkom.html
zie:http://www.despieker.eu/arrangementen.html
maandag 24 december 2012
Engel in Kerstboom
Dit jaar hebben gasten uit een ver land deze
engel ons cadeau gegeven. De engel is gemaakt van een schelp en heeft
een vredig plekje in de Kerstboom gevonden.
woensdag 12 december 2012
Zathe De Spieker in Kerstsfeer
Een sfeervol verblijf tijdens de mooiste tijd van het jaar. U wordt
ontvangen met warme gluhwein of chocolademelk en huisgemaakte tarte
tatin. Ontbijt met fijne lekkernijen. De rustieke omgeving nodigt uit
tot het maken van mooie wandelingen. Met de Kerst een geschenkje van de
Kerstman, met Oud&Nieuw oliebollen en een glas bubbels.
De Spieker in Kerstsfeer, van 10 december tot 6 januari a.s., vooraf reserveren, er zijn geen extra kosten voor 'Zathe De Spieker in Kerstsfeer'.
Wij kunnen voor u een dinerafspraak maken bij restaurants in de omgeving van De Spieker. Ook leuk te combineren met de diverse Kerstmarkten in Friesland.
Kerstmarkt Centrum Franeker, 9 december
Easterein Winterwille Kerstmarkt, 14 december
Bildtse Dickens Festijn, St. Annaparochie, 14 december
Maretak Kerstmarkt Baard, 15 december
Gezellig ontbijten rondom de Kerstboom
De Spieker in Kerstsfeer, van 10 december tot 6 januari a.s., vooraf reserveren, er zijn geen extra kosten voor 'Zathe De Spieker in Kerstsfeer'.
Wij kunnen voor u een dinerafspraak maken bij restaurants in de omgeving van De Spieker. Ook leuk te combineren met de diverse Kerstmarkten in Friesland.
Kerstmarkt Centrum Franeker, 9 december
Easterein Winterwille Kerstmarkt, 14 december
Bildtse Dickens Festijn, St. Annaparochie, 14 december
Maretak Kerstmarkt Baard, 15 december
Gezellig ontbijten rondom de Kerstboom
zaterdag 8 december 2012
Sneeuwfoto Zathe De Spieker
Het was vandaag schitterend weer voor een wandelingetje, blauwe luchten, tintelende vrieskou. Zathe De Spieker lag er mooi bij, een fototje waard.
zaterdag 1 december 2012
Ontbijttafel
Vanmorgen een foto gemaakt van de ontbijttafel, met verse regionale produkten en huisgemaakte confiture.
zondag 11 november 2012
Indonesisch restaurant Tandjongpriok in Arum
Restaurant Tandjong Priok in Arum is dé toegangspoort tot de authentieke Indonesische keuken, een restaurant van topklasse waar u in alle rust kunt genieten van eerlijk eten en heerlijke wijn.
Indonesisch restaurant Tandjong Priok serveert géén rijsttafels en ook niet die gerechten die u meestal aantreft op de menukaart van Chinees-Indische restaurants. Wat dan wel?
Coba-Coba, het enige, steeds wisselende hoofdgerecht: een proeverij van verschillende traditionele én eigentijdse authentiek-Indonesische gerechten. Daarnaast een keuze uit meer dan twintig soorten satés, een beperkt aantal verrassend delicate voorgerechten en tien soorten verse sambals.
Wij dagen met onze menukaart en bereiding al uw zintuigen uit. Kijk hoe we de sambal aan tafel bereiden, hoe we de saté op houtskool grillen, hoe we de vis op Oost-Javaanse wijze roken. Snuif de geuren op van de kruidige boemboes, de dampende soto’s en de weldadige smoors. Voel - als u dat wilt - de traditioneel opgediende rijst in de vingers van uw rechterhand. Proef de perfecte combinatie van authentieke Indonesische gerechten, de originele inventiviteit van chef-kok Esther Gerlsma en de speciaal geselecteerde wijnen. Dàt is Coba-Coba volgens restaurant Tandjong Priok: Indonesisch genieten aan de Friese Waddenzee.
Chefkok in Indonesisch restaurant Tandjong Priok is Esther Gerlsma, bekend van het SBS 6 programma "Menu van Oranje".
Indonesisch restaurant Tandjong Priok serveert géén rijsttafels en ook niet die gerechten die u meestal aantreft op de menukaart van Chinees-Indische restaurants. Wat dan wel?
Coba-Coba, het enige, steeds wisselende hoofdgerecht: een proeverij van verschillende traditionele én eigentijdse authentiek-Indonesische gerechten. Daarnaast een keuze uit meer dan twintig soorten satés, een beperkt aantal verrassend delicate voorgerechten en tien soorten verse sambals.
Wij dagen met onze menukaart en bereiding al uw zintuigen uit. Kijk hoe we de sambal aan tafel bereiden, hoe we de saté op houtskool grillen, hoe we de vis op Oost-Javaanse wijze roken. Snuif de geuren op van de kruidige boemboes, de dampende soto’s en de weldadige smoors. Voel - als u dat wilt - de traditioneel opgediende rijst in de vingers van uw rechterhand. Proef de perfecte combinatie van authentieke Indonesische gerechten, de originele inventiviteit van chef-kok Esther Gerlsma en de speciaal geselecteerde wijnen. Dàt is Coba-Coba volgens restaurant Tandjong Priok: Indonesisch genieten aan de Friese Waddenzee.
Chefkok in Indonesisch restaurant Tandjong Priok is Esther Gerlsma, bekend van het SBS 6 programma "Menu van Oranje".
Abonneren op:
Posts (Atom)